به گزارش ميراث آريا (chtn) حسين باقري ، رئيس سازمان مديريت بحران کشور، مناسبت سالگرد زلزله بم اظهار داشت: وزارت ارشاد قصد داشت که روز ايمني در برابر زلزله که همان 5 دي ماه بوده و ثبت نيز شده است را حذف کند که اين اتفاق صورت نگرفت.

وي در خصوص تلفات زلزله در ايران گفت: در 25 سال گذشته بيش از 100 هزار نفر در کشور جان خود را در برابر زلزله از دست داده‌اند.

باقري با بيان اينکه در آسيا و اقيانوسيه 72 کشور وجود دارد، اظهار داشت: در سال، 500 هزار زلزله در اين منطقه رخ مي‌دهد که از اين تعداد يک‌هزار زلزله در ايران صورت مي‌گيرد.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور بيان داشت: از ابتداي دولت نهم تا به امروز هر ساله 300 هزار واحد مسکوني مقاوم‌سازي شده‌اند.
وي اظهار داشت: به دليل مقاوم‌سازي زلزله‌هايي که اخيراً اتفاق افتاده به رغم قدرت، شدت و وسعت زيادي که داشتند تلفات انساني و خسارت‌هاي کمتري را بر جاي گذاشته‌اند.

باقري در ادامه به زلزله روز دوشنبه هفته گذشته که در کرمان رخ داد، اشاره کرد و گفت: اين زلزله از نظر شدت و وسعت مانند زلزله بم بود اما به دليل مقاوم‌سازي که در اين محدوده صورت گرفته تلفات انساني کمتري دربرداشت.

وي با اشاره به اينکه کساني که براي دريافت وام مقاوم‌سازي اقدام نکرده‌اند هم اکنون مي‌توانند اقدام کنند، تصريح کرد: با دريافت وام مقاوم‌سازي، 36 هزار واحد مسکوني در روستاها بازسازي و مقاوم‌سازي شده است.

وي بم را نماد مقاومت در برابر زلزله دانست و گفت: زلزله‌اي که در سال 82 در بم رخ داد مهمترين زلزله کشور بوده است لذا بايد تمامي ساختمان‌ها در برابر زلزله مقاوم شوند.

رئيس سازمان مديريت بحران کشور با اشاره به اينکه مهمترين درسي که بايد از زلزله بم بگيريم بيمه کردن ساختمان‌ها در برابر زلزله است، افزود: ساليانه 300 هزار واحد مسکوني در مناطق روستايي بازسازي و مقاوم‌سازي مي‌شود که امسال در شوراي عالي مديريت بحران کشور تصويب شد اين طرح در شهرها و کلان‌شهرها نيز اجرايي شود.

باقري خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمامي روستايي‌ها مي‌توانند براي مقاوم‌سازي و بازسازي منازل خود از تسهيلات ارزان‌قيمت استفاده کنند.

رئيس سازمان مديريت بحران کشور در ادامه با بيان اين مطلب که 80 درصد تلفات حوادث انساني در قاره آسيا به زلزله مربوط مي‌شود، گفت: از نظر حجم حوادث، زلزله 8درصد حوادث قاره آسيا را به خود اختصاص داده است.

باقري از ابلاغ دستور العمل برگزاري برنامه‌هاي ايمني در برابر زلزله به تمام دستگاه اجرايي کشور خبرداد و گفت: در سال‌هاي گذشته هر دستگاه به ابتکار خود اقداماتي انجام مي‌داد اما امسال همه دستگاه‌ها بايد در چارچوب اين دستور العمل برنامه‌هاي خود را اجرا کنند. وي افزود: 20 همايش و سمينار تخصصي، 25 نمايشگاه تخصصي در سطح کشور و 15کارگاه آموزشي قابل استفاده براي مديران و هموطنان و تهيه تيزرهاي تلويزيوني از جمله برنامه‌هايي است که مديريت بحران در سطح کشور به مناسبت روز ايمني دربرابر زلزله برگزار مي‌کند.

رئيس سازمان مديريت بحران کشور در ادامه گفت: جايگزيني پي‌هاي لرزان و ارتجاعي جزء برنامه‌هايي است که در حال اجراست و به صورت نمونه در چند نقطه تهران اجرا شده است.

وي درباره توسعه بيمه در مقابل حوادث اظهار داشت: بيمه‌ها به لحاظ کمي و کيفي افزايش پيدا مي‌کنند و شرکت‌هاي بيمه‌گر به همه 18ميليون واحد مسکوني کشور با پرداخت 5 هزار تومان ماهانه بيمه اهدا مي‌کنند.

رئيس سازمان مديريت بحران کشور از مهلت سه ماهه به توليد کنندگان مصالح ساختماني براي استانداردسازي مصالح خبرداد و گفت: در تمامي پروژه هاي عمراني و ساختماني مصالح مورد استفاده بايد داراي استاندارد و برچسب باشند.

باقري از رونمايي تمبر يادبود زلزله بم خبرداد و بيان داشت: اين تمبر فردا در وزارت کشور رونمايي خواهد شد.

وي اظهار داشت: ميزان زلزله رخ داده در 9ماهه اول سال جاري 237مورد بوده و اين درحالي است که در مقايسه با دوره مشابه سال 88، حدود 170 زلزله در کشور گزارش شده است که بيشتر اين زلزله‌ها بالاي 4ريشتر بوده اما تلفات آن به‌دليل مقاوم‌سازي بسيار کاهش يافته است.

رئيس سازمان مديريت بحران کشور در پايان از وجود 65هزار هکتار بافت فرسوده در کشور خبرداد و گفت: نوسازي 12هزار هکتار از اين بافت در دستور کار وزارت مسکن و شهرسازي قرار گرفته است و با اختصاص تسهيلات 20ميليون توماني افراد مي توانند بافت هاي فرسوده خود را بازسازي کنند.202

انتهای پیام/

کد خبر 1389100519